Economie

În 2012, volumul de producție a produselor de tutun a scăzut cu 20 la sută

În ceea ce privește industria alimentară şi a băuturilor, aceasta a înregistrat un declin al volumului de producţie cu 1,7 la sută, care a fost determinat, în principal, de reducerea acesteia în activităţi, precum prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor – cu 24,4 la sută, prelucrarea şi conservarea peştelui şi a produselor din peşte – 18,9 la sută, fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie proaspete – cu 3,4 la sută și fabricarea vinului – cu unu la sută. 

Totuși, în activităţile industriei alimentare şi a băuturilor s-au înregistrat și creşteri, printre acestea numărându-se producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii – cu circa 15 la sută, fabricarea produselor lactate – cu șapte la sută, producerea apei minerale şi a băuturilor răcoritoare, fabricarea uleiurilor şi a grăsimilor vegetale şi animale.

De asemenea, potrivit BNS, tot în anul 2012, au fost majorări şi la activităţile ce presupun producţia de maşini şi aparate electrice, producţia de echipamente şi aparate radio, televiziune şi comunicaţii, fabricarea produselor textile, producţia de aparatură şi instrumente medicale, de precizie, optice, industria chimică, cu circa 2,6 la sută.

De cealaltă parte, au avut loc reduceri ale volumului de producţie, comparativ cu 2011, la fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, la producerea ţigărilor – cu 20 la sută, a hârtiei şi cartonului, la industria metalurgică, fabricarea produselor finite din metal, fabricarea de maşini şi echipamente, aprovizionarea cu apă caldă, producţia şi distribuţia energiei electrice. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *