Criza

În 30 de ani de „statalism și independență”. R. Moldova a pierdut 1 milion de angajați. Maia Sandu recunoaște că acest pseudo-stat este în faliment

Ce spune cifrele?

Conform Biroului Național de Statistică în R. Moldova sunt 601 597 de angajați, din care 153 751 sunt bugetari iar 447 847 lucrează în sectorul real al economie. Numărul de penionari în R. Moldova, conform BNS, este de 686 200 de oameni. 

Constatăm că 447 de mii de oameni din sectorul real, plătesc pensiile/salariile pentru 839 951 de pensionari+bugetari. Această proporție de 1:2 face imposibilă crearea unui regim fiscal atractiv pentru a crea noi locuri de muncă. Cercul vicios al scăderii economice/populației nu va putea fi oprit, iar în următorii 4 ani problemele economice ale acestui stat falimentar se vor adânce și mai mult.

În urmă cu 30 de ani, R. Moldova avea 1.6 milioane de salariați, astfel în această perioadă de „statalism” s-au pierdut 1 milion de salariați.

Amintim că deficitul bugetar în acest an este de aproape 1 miliard de euro. Acest pseudo-stat există exclusiv datorită banilor trimiști de către cetățenii români cu dublă cetățenie și prin banii împrumutați din străinătate sau obținuți ca donații de către politicieni. 

Președintele Maia Sandu a lucrat toată viața în sectorul bugetar și va primi un salariu mărit care va ajunge la 21 de mii de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *