Social

În atenția agenților economici! La 13 martie, „vor crește timpii de perfectare a operațiunilor vamale la partea română”

Agenții economici, care au necesitatea de a trece procedurile vamale pentru intrarea în România, riscă să stea mai mult timp la punctele de control vamal. Și asta pentru că în perioada 9 martie, ora 18:00 – 13 martie, ora 12:00 va fi indisponibil sistemul informatic integrat vamal al Autorității Vamale din România, transmite Deschide.md.

Astfel, în acest sens, autoritățile române au dispus desfășurarea formalităților în procedură alternative, adică informaţiile vor fi introduse în formă manuală, conform reglementărilor naționale în vigoare.

„Prin urmare, atenționăm că în perioada vizată vor crește timpii de perfectare a operațiunilor vamale la partea română, iar din acest considerent funcționarii vamali din Republica Moldova vor putea perfecta și permite spre trecere un număr limitat de camioane, în funcție de capacitatea de primire la control de către angajații din cadrul Autorității Vamale din România”, se menționează într-o notă de informare a instituției.

Menționăm, că informația a fost recepționată de la Autoritatea Vamală Română din partea Centrului Național de Informații Fiscale – Direcția Tehnologia Informației Statistică și Comunicații Vamale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *