Actualitate

În Chișinău a avut loc o expoziție care ilustrează lipsa condițiilor de igienă în școli

Expoziția a fost vernisată în scuarul monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală. Aceasta conține imagini cu condițiile dezastruoase din toaletele a 12 școli din țară. „Rapoartele oficiale confirmă că 10% dintre școli nu corespund standardelor minime de igienă, pe când 70% din elevii, care au participat la sondajul lansat de Platforma Copiilor, au afirmat că aproape niciodată sau niciodată nu există săpun, iar 75% dintre respondenți au menționat lipsa hârtiei igienice. Este timpul să batem alarma și să ne mobilizăm” a declarat Ala Revenco, fondatoarea Grupului „Părinți Solidari”.

„Noi considerăm că a cere condiții mai bune de igienă înseamnă revendicarea drepturilor fundamentale la sănătate și intimitate, drepturi de care trebuie să se bucure fiecare elev într-o țară care pretinde a fi europeană”, a mai spus Ala Revenco.

„Școala nu ar trebui să fie un loc unde sănătatea noastră să fie în pericol din cauza condițiilor proaste de igienă. Este inacceptabil ca toaletele să nu aibă uși și să nu garanteze un minim de intimitate! Suntem aici pentru că autoritățile ignoră această problemă”, a spus Paul Fukarev, președintele Uniunii Elevilor din Moldova.

Organizatorii au invitat trecătorii la Marșul „Marea Săpuneală”, care va porni pe 1 iunie, la ora 10.00, de la magazinul UNIC. Participanții la marș vor cere autorităților publice locale și centrale ca, până la următoarele alegeri, toate școlile din capitală să respecte standardele minime de igienă, iar ulterior, campania să continue și în școlile din restul țării. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *