Actualitate

În Chișinău CIRCULĂ 11 troleibuze NOI

Acestea sunt primele 12 troleibuze din cele 20 de unităţi noi preconizate de municipalitate pentru asamblare în anul curent, scrie IPN.

Gheorghe Morgoci, directorul regiei transport electric, a spus astăzi, 21 octombrie, în cadrul şedinţei operative a primăriei, că până la sfârşitul lunii noiembrie vor veni din Belarus componentele pentru celelalte 8 unităţi, astfel încât, până la finele anului, să fie emise toate cele 20 de troleibuze noi preconizate.

Morgoci a mai spus că asamblarea troleibuzelor pe loc, în Chişinău, este cea mai ieftină metodă de completare a parcului de troleibuze. Preţul acestora ajunge cu 10 mii de euro mai mic, decât acel al producătorul belarus propus la licitaţiile publice internaţionale. Costul unui troleibuz, asamblat în Moldova, este de 150 de mii euro, inclusiv cheltuielile de transport, salariile mecanicilor etc. Morgoci a mai spus că parcul electric de troleibuze are capacitatea de a asambla 50 de unităţi de transport anual, însă bugetul nu permite acest lucru.

Veronica Herţa, şefa direcţiei generale finanţe a Consiliului municipal Chişinău, a spus că pentru anul 2014 sunt preconizate 50 mln lei pentru procurarea troleibuzelor noi. În anul curent, pentru acest scop au fost necesare 46,4 milioane de lei.

În prezent, pe străzile capitalei circulă peste 250 de troleibuze, dintre care 112 sunt noi.

TIMPUL.MD via IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *