Actualitate

În Chișinău va fi apă! Spînu: Premier Energy a ajuns la o înțelegere cu Apă-Canal

Pericolul deconectării apei în municipiul Chișinău s-a diminuat. Compania Premier Energy a ajuns la o înțelegere cu Întreprinderea municipală Apă-Canal Chișinău privind reeșalonarea datoriilor. Anunțul a fost făcut de Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite Realitatea.md.

„Din informațiile publice, costul energiei electrice în tarif nu ar trebui să fie mai mare de 65 de bani, respectiv solicitarea de majorare cu 10-12 lei sunt cheltuieli care trebuie să le demonstreze Apă Canal la ANRE. În condițiile actuale când prețul la energie influențează scumpirea apei cu 65 de bani e inadmisibil ca tariful să fie dublat. Tare sper ca primarul cu Apă Canal să găsească soluția optimă”, a declarat Spînu.

Anterior, Apă-Canal Chișinău a fost preavizată de către compania „Premier Energy Distribution” S.A. că la data de 21 noiembrie curent, datoria acumulată pentru consumul de energie electrică la locurile de consum aflate în gestiunea furnizorului de apă constituia suma de 5 608 368,81 lei,

Distribuitorul de energie a avertizat S.A. Apă-Canal Chișinău că neachitarea datoriei până la data de 24 noiembrie curent ar putea duce la deconectarea instalației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *