Sport

În Chişinău va fi construit un stadion care va costa peste 31 milioane de euro?

În câteva zile, Ministerul Tineretului şi Sportului în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor va anunța un proiect pentru construcţia viitorului Stadion Republican. Costul acestuia este estimat la circa 500 de milioane de lei.

Investitorii vor trebui să contruiască noul stadion într-un termen de 2-3 ani, iar în schimb aceștia vor primi vechiul teren al fostului Stadion Republican, de circa 4 hectare.

,,Un termen de contrucție ar fi între doi și trei ani. Admitem și un termen de grație dacă este necesar, numai să avem siguranța că lucrurile vor începe să ia foc. În schimbul investiției este oferit terenul fostului Stadion Republican – asta este condiția”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu pentru Publika TV.

Primăria Municipiului Chișinău a identificat mai multe locații unde ar putea fi amplasat noul stadion. Prima dintre ele este ieșirea din capitală, în aproprierea Aeroportului. Alte două potențiale locații sunt periferia sectorului Ciocana și în apropierea orașului Ialoveni.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *