Social

În Chițcani s-au găsit resturile unei rachete S-300, căzută în urmă cu două zile

Resturile rămase de la o rachetă S-300 care a căzut la 25 septembrie au fost găsite pe un câmp din apropierea satului Chițcani din Transnistria, transmite serviciul de presă al Ministerului de Interne al republicii nerecunoscute pe Telegram.

Anterior, copreședintele Comisiei Unite de Control din partea republicii nerecunoscute, Olerg Beliakov, a declarat că pe 25 septembrie au fost descoperite rămășițele unei rachete a apărării antiaeriene S-300. După cum a declarat Beliakov, resturile rachetei au căzut în satul Chițcani, pe strada Iunosti, în jurul orei unu noaptea. Chițcani se află la zece kilometri de Tiraspol. Nu se înregistrează victime sau distrugeri, relateaza Rador Radio Romania.

Se remarcă faptul că, în seara zilei de 26 septembrie, în timpul ce lucra pe câmp, un locuitor din Chițcani a observat două obiecte metalice de formă cilindrică. Unul dintre ele cu o lungime de aproximativ trei metri. Specialiștii au stabilit că acestea sunt rămășițele unei rachete S-300. “Cel mai probabil, acestea sunt părți ale aceleiași rachete găsite pe 25 septembrie în grădina de legume a uneia dintre casele din satul Chițcani”, se arată în comunicat. Resturile rachetei au fost luate de la locul incidentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *