Economie

În cinci zile va fi prezentat raportul Comisiei de anchetă privind situația de la BEM

„Va fi pregătit în cinci zile un raport detaliat cu denumriea persoanelor fizice care au semnat actele în Guvern. În următoarele zile se va decide dacă ședința de prezentare a raportului va fi publică sau secretă. Noi cerem să fie publică. Trebuie ca toată populația să știe ce a avut loc acolo”, a declarat Igor Dodon.

el a spus că cele aproximativ opt miliarde de lei care au fost utilizate de la BNM au o scadență, iar termenul este data de 27 martie. „Dacă nu se întorc la BNM, atunci automat se convertesc în datorii de stat, ceea ce presupune creșterea datoriei interne și pentru bugetul de stat”, a menționat liderul socialiștilor.

Dodon declară că i-a propus lui Leancă să vină la ședința comisiei. „Încă nu a venit, dar poate va veni în continuarie dacă dorește. Până marți, dacă cineva dorește să prezinte informații operative, poate veni”, a dorit să specifice Igor Dodon.

Potrivit acestuia, raportul va fi alcătuit din câteva capitole. „În primul rând, e vorba de constatarea de la data de la 1 octombrie 2014 cu toate că am cerut mai devreme. Apoi toate acțiunile care au avut loc cu scoaterea banilor, cu actele concrete, hotărârile de Guvern, pe ce firme au fost transferate până la 1 februarie 2015. Vor fi concluzii și propuneri. Noi avem foarte multe întrebări față de Guvernatorul BNM. Unele informații prezentate până acum de el pe compartimente sunt evazive. Cel puțin conducerea în corpore a BNM trebuie să fie demisă, inclusiv conducerea unor organe de forță care trebuiau să întreprindă acțiuni”, a mai declarat acesta.

Potrivit lui Dodon, „SIS-ul a scris zeci de scrisori unde preîntâmpinau despre tot ce se întâmplă. Toți au tăcut. Se vede că s-a lucrat în echipă încă din luna august, atunci când Guvernul și-a asumat răspunderea. Atunci au modificat legislația pentru ca mai târziu să meargă pe schemele respective”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *