Eveniment

(ÎN CURÂND) Muzică balcanică, gulaș și țuică

Este vorba despre Festivalul Etno-Balcanic, care va avea loc pe 16-17 august, în incinta complexului Etno-cultural VATRA, care recent ne-a bucurat cu festivalul Medieval.

Artiști de la noi din țară, dar și din Romania, Ucraina, Serbia vor cânta pe aceeași scenă la Festivalul Etno-Balcanic.

Evenimentul va reuni concerte, dansuri, spectacole și expoziții tipice culturii etno-balcanice, desigur nu vor lipsi mâncarea la ceaun, cafeaua la nisip, țuica, gulașul, dar și alte gustări din bucătăria balcanică. De asemenea, pe teritoriul Complexului, oaspeții vor putea vizita expozițiile etniilor balcanice ce locuiesc în Republica Moldova, cunoscând astfel, tradițiile și cultura lor autentică.

Cu ocazia serbării balcanice, Complexul Etno-Cultural VATRA se va transforma într-un spațiu rustic, decorat cu elemente tradiționale. Menționăm că „VATRA” reprezintă o platformă de promovare a culturii și a tradițiilor populare. Aflat în apropierea Chișinăului, într-un cadru natural pitoresc, la periferia Rezervației Codru, acesta oferă toate premisele pentru a organiza târguri, spectacole, expoziții de obiecte de artizanat, de costume populare și gastronomie tradițională.

Mai mult detalii vor fi făcute publice în curând.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *