Actualitate

În curând vom putea utiliza telefoanele mobile la bordul avioanelor

Viceprim-ministrul, Stephane Bride, ministru al Economiei a prezidat la 1 iulie curent, ședința Comisiei de stat pentru frecvențe radio în cadrul căreia a fost aprobat proiectul de lege ce vizează modificările şi completările în Tabelul naţional de atribuire a benzilor de frecvenţe, pentru a permite utilizarea serviciilor de comunicații mobile la bordul aeronavelor.

Pentru a asigura securitatea echipamentelor de bord, puterea de transmisie va fi menținută la un nivel destul de scăzut, iar telefoanele mobile nu vor putea fi folosite în timpul decolării și aterizării avionului.

Proiectul Hotărârii Comisiei de stat pentru frecvenţe radio „Cu privire la aprobarea modificărilor şi completărilor ce se operează în Tabelul naţional de atribuire a benzilor de frecvenţe” a fost aprobat în vederea armonizării cadrului normativ naţional în domeniul gestionării spectrului de frecvenţe cu cel european. Aceste modificări sunt operate în conformitate cu Decizia Comisiei Europene 2008/294/CE privind condiţiile armonizate de utilizare a spectrului de frecvenţe pentru exploatarea serviciilor de comunicaţii mobile la bordul aeronavelor.

Notă: Tabelul naţional de atribuire a benzilor de frecvenţe (un act normativ prin care se stabileşte repartizarea şi categoria de utilizare a benzilor de frecvenţe radio), potrivit legislaţiei în vigoare, se aprobă de către Comisia condusă de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, iar secretariatul Comisiei este ţinut de către Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *