Bună Dimineața

În Europa ucide terorismul, iar în Moldova – indiferența

Fenomenul care ucide cei mai mulți oameni din R. Moldova este indiferența autorităților. Nu este mare secret că toți aspiră la putere pentru ca să-și protejeze afacerile sau să le inițieze. Problemele cetățenilor simpli rămân pe ultimul plan. Rezolvarea lor în particular nu aduce faimă, nici prea multă imagine și nici bani. De aceea, acum avem sute de oameni care au ajuns în stradă. Asta se întâmplă, fiindcă în judecățile noastre corupte, magistrații noștri cumpărați iau zilnic decizii care îi lasă pe invalizi, pensionari sau orfani fără acoperiș deasupra capului. Când la mijloc există interese mari ale unor persoane importante, oamenii mici cu problemele lor neînsemnate nu mai contează. Prin urmare, indiferența statului generează corupția. Aceasta la rândul său sărăcește majoritatea populației, iar sărăcia inevitabil provoacă moartea celor care involuntar au devenit victime ale acestui sistem bolnav.

Spre exemplu, la noi încă sunt bătrâni care primesc pensii de câteva sute de lei, dar trebuie să achite de 2-3 ori mai mult doar pentru serviciile comunale. Dar din ce să-și cumpere mâncare acești oameni?! Țara noastră are o rată a speranţei de viaţă de aproape 70 de ani, ocupând astfel locul 150 din 222 de ţări incluse în clasament. La noi se moare mai repede decât în multe alte state nu din cauza atentatelor teroriste, și nici din cauza lipsei de apă sau a deficitului de mâncare. La noi, prin acțiunile negândite și iresponsabile, statul este tocmai cel care își omoară cetățenii fără pic de milă sau regrete.

Revenind la terorism, eu cred totuși că pe moldoveni îi paște acest pericol și anume pentru că de-ai noștri sunt în majoritatea țărilor bogate din Europa, dar și din întreaga lume. Ei nu s-au dus de viață bună. Nevoile i-au obligat să-și lase copiii, casele și patria ca să-și asigure bunăstarea familiei. Plecarea lor se datorează în mare parte politicilor de sărăcire a statului R. Moldova, care sunt realizate cu succes de unele partide pseudoeuropene și de oligarhii care stau la cârma acestora, chiar și din umbră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *