Social

În farmaciile din Moldova vor apărea  20 de medicamente noi

Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a autorizat 52 de medicamente, dintre care 20 în premieră.

Potrivit AMDM, printre medicamentele autorizate prima se numără: Dutasterida/Tamsulosina – medicament utilizat pentru tratamentul bărbaților care prezintă o creștere în dimensiuni a prostatei (hiperplazie benignă de prostată), transmite Moldpres.md.

De asemenea, în premieră în țara noastră vor putea fi găsite preparatele Epiduo, utilizate pentru tratamentul acneei, și Linestar, antibiotic din clasa oxazolidinonelor, care acționează prin oprirea dezvoltării unor bacterii (germeni) care produc infecțiile. Se utilizează pentru a trata pneumonia și unele infecții ale pielii sau ale țesutului de sub piele.

Printre cele autorizate repetat se regăsesc produse farmaceutice precum: Cerezyme – utilizat în tratamentul pacienților care au un diagnostic confirmat de boală Gaucher, Oltar – medicament utilizat pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge (medicament antidiabetic oral), Tobi – utilizat la pacienții care suferă de fibroză chistică și Amiokordin – indicat pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac (aritmii).

Conform datelor Ministerului Sănătății, în prezent, Nomenclatorul de stat al medicamentelor conține aproximativ 4.000 de produse, comparativ cu anii precedenți când erau în jur de 8.000 de denumiri de medicamente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *