Actualitate

În fața valului de refugiați, Angela Merkel face apel la spiritul reunificării Germaniei

"Unitatea germană a fost, bineînțeles, ceva extrem de special. Nu putem să o comparăm ușor cu valurile de refugiați de astăzi", a declarat Angela Merkel, în mesajul său săptămânal transmis pe internet, în contextul în care Germania se pregătește să marcheze 25 de ani de la reunificare, ce a avut loc la 3 octombrie 1990.

"Atunci am arătat următorul fapt: confruntați cu o anumită evoluție a lucrurilor, am avut forța de a o gestiona", a spus cancelarul, reamintind că integrarea imigranților care ajung în număr mare în Germania va presupune eforturi semnificative.

"Însă cred că putem să ne reamintim acest sentiment general — atunci când avem în față o mare sarcină, putem să reușim", a declarat Merkel.

Este ceea ce fac "numeroși oameni care astăzi sunt angajați (în această cauză). Se ocupă de sarcină având în minte această idee: vrem să reușim și putem să reușim", a adăugat ea.

Germania se așteaptă la un număr de solicitanți de azil cuprins între 800.000 și un milion în acest an, un record absolut, comparativ cu cei circa 200.000 din 2014. Între ianuarie și sfârșitul lui iulie, 256.938 de persoane au depus o solicitare de azil în Germania. Dintre ele, 55.587 se declară originare din Siria.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *