Sport

În Franța a fost inaugurată o platformă pentru supravegherea pariurilor sportive

Această platformă cuprinde o unitate de coordonare, de prevenire și de luptă, precum și o unitate de supraveghere a pieței franceze a pariurilor sportive, condusă de președintele Autorității franceze de reglementare a jocurilor online (ARJEL), Charles Coppolani.

Lansată sub autoritatea ministerială, această platformă a fost inaugurată de Thierry Braillard, secretarul de stat pentru sport din Hexagon, și va permite o coordonare și un schimb de informații între diferite autorități de reglementare a jocurilor online, federații sportive și operatorii de pariuri, atât la nivel național dar și internațional.

"Această platformă care reunește ansamblul actorilor ne va permite să ne înarmăm mai bine pentru a lupta împotriva acestui flagel care îl constituie manipularea competițiilor sportive", a declarat cu această ocazie Thierry Braillard.

Inaugurarea aceste platforme s-a produs la mai puțin de două săptămâni după dezvăluirile legate meciurile trucate din circuitul profesionist de tenis. Al doilea turneu de Mare Șlem al anului va avea loc la arena pariziană Roland Garros, între 22 mai și 5 iunie.

În urmă cu câteva zile, ARJEL a anunțat că pariurile sportive au cunoscut o creștere considerabilă în Franța, sumele mizate pe parcursul anului trecut ajungând la un total de 1,44 miliarde euro, cu 30 la sută mai mult decât în 2014, când a avut loc Cupa Mondială de fotbal. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *