ExterneSocialUcraina

În Georgia a fost ridicat un monument în numele eroului din Ucraina, născut în R. Moldova și împușcat de soldații ruși după ce a spus „Slavă Ucrainei”

În Georgia, la Tbilisi a fost ridicat un monument în onoarea Eroului Ucrainei, Olexandr Mațievski, luptător al brigăzii 119 al trupei din regiunea Cernigov, originar din Republica Moldova, care a fost împușcat de ocupanții ruși după ce a spus „Glorie Ucrainei”.

În același timp, în Nejin, regiunea Cernihov, continuă construcția unui Memorial în onoarea Eroilor căzuți, ca simbol al faptelor lor de vitejie fiind Mațievski. Statuia lui va fi amplasată în centrul Memorialului, scrie TV8.

Oleksandr Mațievski s-a născut la Chișinău și avea vârsta de 42 de ani. Acesta era luptător din batalionul 163 al brigăzii 119 separate de apărare teritorială a regiunii Cernihov.

În 2008, el s-a mutat cu familia în Ucraina, în orașul Nejin, unde locuiește acum mama lui. De asemenea, sursa citată mai scrie că bărbatul nu a avut anterior o experiență în serviciul militar, dar după invazia rusă în Ucraina s-a oferit voluntar în batalionul 163 al brigăzii 119, care apăra regiunea Cernigov. Potrivit aceleiași surse, Mațievskii are un fiu în vârstă de 19 ani.

Vă amintim că pe 6 martie, pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video cu un soldat, neînarmat, împușcat după ce rostește „Glorie Ucrainei”.

În urma tragediei, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a acordat titlul de Erou al Ucrainei ofițerului militar. Liderul de la Kiev i-a mulțumit „pentru curajul său și pentru încrederea în Ucraina”.

„I-am conferit lui Oleksandr Mațievski titlul de Erou al Ucrainei. Pentru o persoană pe care toți ucrainenii o vor cunoaște. Pentru o persoană care va fi amintită pentru totdeauna. Pentru curajul său, pentru încrederea în Ucraina și pentru „Gloria Ucrainei!”, a mai adăugat președintele Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *