Externe

Studiul limbii ruse ca a doua limbă străină va fi interzis în școli începând cu 1 septembrie 2025

Guvernul leton a adoptat amendamente la standardul de stat pentru învățământul de bază, potrivit cărora studiul limbii ruse ca a doua limbă străină va fi interzis în școli începând cu 1 septembrie 2025. Acest lucru este raportat de serviciul de presă al cabinetului de miniștri leton.

Potrivit amendamentelor adoptate, din septembrie 2025 elevii din clasa a IV-a nu vor mai fi obligați să aleagă o a doua limbă străină (prima – engleza), iar din septembrie 2026 elevii din clasa a V-a vor trebui să aleagă ca a doua limbă străină doar una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European.

Dacă elevii vor alege rusa ca a doua limbă străină înainte de 1 septembrie 2025, ei vor putea continua să o studieze până la sfârșitul școlii.

Guvernul leton a subliniat că părinții elevilor scriu masiv cereri către instituțiile de învățământ cu rugămintea de a renunța la studiul limbii ruse, început anterior. Rusa este cea mai populară limbă pe care elevii o aleg ca a doua limbă străină în școlile letone.

“Prin posibilitatea de a alege o a doua limbă străină la școală, una dintre limbile Uniunii Europene, confirmăm apartenența noastră la spațiul cultural european și la valorile lumii democratice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Uăi ci ghini. Ghini cî nu-i la respublika pobedistî Molotova, cî tari mî mai termeam di așa o pacosti. Păi dapîi cum? Noi am stat cu nasul în curul rușilor încî di la început ,di pi la 1812, șî tari o început sî ni placî cî amu ia nici nu știm ci ne-am faci fără vreo bășină rusească prin apropiere.
    Noi la molotovskaia respublika suntim curvi sau numai suntim? Ia stați ghinișor (ghiniȘor am zîs…) sî videți ci “ghini” o sî votăm noi amu ia… Sî șii ghini sî nu șii rău, șî cu estu șî cu vestu, curvi as usual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *