Economie

În loc să se întâlnească cu oamenii de afaceri din România pentru a-i convinge să investească în R. Moldova, Maia Sandu discută cu „diaspora” din R. Moldova

În timpul vizitei sale la București, președintele Maia Sandu a avut ieri o întâlnire cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia, format de către un grup de conaționali stabiliți peste Prut. Aceștia au creat și dezvoltat afaceri în România, dar continuă să fie conectați la tot ce se întâmplă în Republica Moldova.

Serviciul de presă al Președinției a comunicat ca așa cum majoritatea lor au făcut afaceri și de o parte, și de alta a Prutului, șefa statului a vorbit cu ei despre diferențele dintre mediul de afaceri din cele două țări. Antreprenorii au indicat problema justiției drept principalul motiv din care au plecat de acasă. „Am discutat și despre regimul fiscal și interacțiunea dintre instituțiile de reglementare și business. Am vorbit despre impedimentele în calea reformelor dar și despre determinarea noastră de a le duce la bun sfârșit pentru a asigura respectarea legii de către toți și protejarea proprietății private”, a menționat șefa statului.

În discuții, președintele Maia Sandu și oamenii de afaceri au ajuns la concluzia că pentru transformarea țării este nevoie de eforturi comune. „Am convenit să lucrăm împreună pentru îmbunătățirea mediului de afaceri acasă, pentru atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă. I-am felicitat pentru că au reușit să facă afaceri de succes și le-am mulțumit pentru eforturile de promovare a țării în România și în alte țări din regiune”, a adăugat șefa statului.

În loc să se întâlnească cu oamenii de afaceri din România pentru a-i convinge să investească în R. Moldova, Maia Sandu discută cu „diaspora” din R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *