Sănătate

(ÎN LUME) Zilnic circa 2000 de copii MOR din cauza apei necalitative

Potrivit specialiştilor UNICEF, aproximativ jumătate din decesele la copii cu vârsta sub cinci ani se înregistrează în doar cinci ţări: India, Nigeria, Republica Democratică Congo (RDC), Pakistan şi China. Două ţări – India (24%) şi Nigeria (11%) – reprezintă împreună mai mult de o treime din totalul deceselor la copii cu vârsta sub cinci ani. Aceste ţări au, de asemenea, numărul cel mai mare de populaţie care nu are acces la apă potabilă de calitate şi grup sanitar.

Din 783 de milioane de oameni din întreaga lume care trăiesc fără apă potabilă de calitate, 119 milioane sunt în China, 97 milioane în India, 66 milioane în Nigeria, 36 milioane în RDC şi 15 milioane în Pakistan.

Cifrele privind sanitaţia sunt şi mai sumbre. În aceste ţări un număr considerabil de oameni nu dispun de grup sanitar: în India 814 milioane de oameni; în China – 477 milioane; Nigeria 109 milioane; Pakistan 91 milioane şi RDC 50 de milioane. Îmbunătăţirea calităţii apei şi a infrastructurii de canalizare ar contribui în mare măsură la o reducere a mortalităţii infantile în aceste ţări.

Şi în R. Moldova cea mai mare parte a populaţiei de la sate nu are acces la apă potabilă de calitate şi la grupuri sanitare.

Promovarea modului de viaţă sănătos este scopul Campaniei naţionale de comunicare şi sensibilizare a populaţiei cu sloganul "Spune Da pentru sănătatea ta!", ediţia 2013, finanţată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *