Economie

În luna februarie am putea plăti mai puțin pentru gazele naturale, declară Spînu

În luna februarie cetățenii Republicii Moldova ar putea plăti mai puțin pentru gazele naturale. Andrei Spînu a estimat că tariful ar putea scădea cu circa 10% pentru metru cub de gaz, declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TV8, relatează Radiomoldova.md.

Andrei Spînu a explicat că ajustarea tarifului depinde de „prețul de mediu cu care Energocom va vinde gazul către Moldovagaz”. Calculele le va face Energocom și le va trimite către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) sau Moldovagaz, care ar putea solicita ajustarea tarifului.

Anterior, Spînu a precizat că în prezent se cumpără gaz natural de pe bursele internaționale, acolo unde costul s-a redus în ultimele zile. Oficialul a explicat că, după ce va fi calculat prețul mediu, se va putea discuta despre revizuirea tarifelor.

Precizăm că cetățenilor Republicii Moldova care s-au înscris pe portalul guvernamentale compensații.gov.md le-au fost atribuite grade de vulnerabilitate, în funcție de venituri și cheltuielile lunare și au fost achitate compensații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *