Economie

În luna octombrie, MGRES va livra energie electrică malului drept al Nistrului. Energocom a prelungit contractul

În luna octombrie, Energocom va continua să achiziționeze energie electrică de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES). Acest lucru va fi posibil după ce vineri, 29 septembrie, a fost prelungit contractul ce prevede furnizarea energiei electrice.

Potrivit Energocom, condițiile contractuale au rămas neschimbate ca și pe parcursul ultimelor luni. Astfel, prețul de achiziție, la fel, a rămas același și va constitui 66 dolari/MWh, scrie Realitatea.md.

În octombrie, MGRES va furniza circa 305 mii MWh, ce constituie aproximativ 85% din necesarul de consum al consumatorilor de pe malul drept al Nistrului.

Restul energiei electrice necesare pentru octombrie, pe lângă cea produsă din surse regenerabile și de CET-uri, va fi contractată de la producători din Ucraina, România și bursa OPCOM.

Totodată, Energocom a anunțat astăzi că vor fi purtate în continuare negocieri cu MGRES în vederea furnizării energiei electrice, necesare consumatorilor de pe malul drept al râului Nistru, pentru perioada următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Vedeti ca smecheri au fost rusii ? Au construit industrie doar in Transnistria, intuind ca vreodata este posibil ca RM sa se reuneasca cu Romania. Iar acum Chisinaul asteapta pomana sa vina din Transnistria, pe care, asa cum zice Maia Sandu, nu o controleaza. E de ras, daca nu ar fi de plans.

 2. Corect pana la un punct.
  Numai ca rusii nu si-au imaginat ca Ukraina se va distanta politic ,militar si economic de ei.
  Deci, ce va face Transnistria dupa ce se termina razboiul dintre ukrainieni si rusi ?
  Va ramane o enclava care nu se va putea dezvolta deloc.
  Vor ramane tot in secolul trecut- si mental si economic.
  Conditia de baza este ca la Chisinau sa existe o guvernare care sa stie ce vrea si sa fie ferma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *