Lumea

În Marea Britanie, o femeie care a făcut avort mai târziu decât era permis va scăpa de închisoare

Tribunalul din Londra a redus pedeapsa pentru Carla Foster, în vârstă de 45 de ani, care a fost încarcerată pentru cumpărarea ilegală de pastile pentru întreruperea sarcinii după săptămâna 24, ceea ce constituie o infracțiune în Marea Britanie.

Foster, care crește trei copii, a recunoscut anterior că în timpul pandemiei COVID a făcut ilegal avorturi la 32-34 de săptămâni de sarcină.

Femeia a obținut medicamentele pentru avortul medical de la organizația caritabilă, British Pregnancy Advisory Service (BPAS), mințindu-i cu privire la vârsta gestațională.

În iunie, Foster a fost condamnată la 28 de luni de închisoare, dar un recurs a revizuit sentința și a redus-o la jumătate, la 14 luni, obligând-o, de asemenea, pe femeie la 50 de ore de muncă în folosul comunității.

Completul de trei judecători a luat această decizie deoarece, printre altele, lui Foster i s-a refuzat orice formă de contact cu copiii ei, dintre care unul suferă de o tulburare de spectru autist, în timpul încarcerării.

“Acesta este un caz foarte trist … Este un caz care necesită compasiune, nu pedeapsă, și unul în care detenția doamnei Foster nu va aduce nimic bun”, a comentat unul dintre judecători, Victoria Sharp.

Directorul executiv al BPAS, Claire Murphy, a salutat decizia instanței, care, potrivit acesteia, a recunoscut că actuala legislație britanică privind avortul este “incompatibilă cu valorile societății moderne”.

Luna trecută, la Londra, mii de activiști pentru dreptul la avort au mărșăluit de la Royal Courthouse până la Government Quarter, cerând dezincriminarea avortului și eliberarea lui Foster, care a fost condamnată la vremea respectivă.

Legea britanică privind avortul din 1861 (modificată în 1967 și 1991) permite avortul doar până în a 24-a săptămână de sarcină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *