Actualitate

În Martea Britanie s-a înregistrat record de turiști străini în august, în urma deprecierii lirei sterline

În schimb, numărul rezidenților britanici care au călătorit în august în afara țării a scăzut cu 3%, la 8,9 milioane, comparativ cu perioada similară din 2016, cheltuielile lor înregistrând un avans de 1%, la 6,2 miliarde de lire sterline. August era în mod tradițional luna în care britanicii efectuau cele mai multe călătorii în afara țării.

Deprecierea lirei sterline în urma votului pentru ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit) a făcut din Regatul Unit o destinație de vacanță mai ieftină pentru turiștii străini, dar a dus la creșterea inflației și a făcut călătoriile în străinătate mai scumpe pentru britanici.

De asemenea, incertitudinile privind economia mondială, atentatele teroriste din Franța și Belgia și întreruperile traficului aerian au stimulat turismul în Marea Britanie, apreciază analiștii.

Conform experților de la Euromonitor International, Marea Britanie este a opta cea mai populară destinație din lume pentru vizitatorii externi, în funcție de venituri.

În primele opt luni din acest an, numărul turiștilor străini care au vizitat Regatul Unit a crescut cu 8%, la 27,1 milioane, ei cheltuind 16,4 miliarde de lire sterline, un avans de 10% comparativ cu perioada ianuarie-august 2016.

Și numărul rezidenților britanici care au călătorit în afara țării a urcat cu 3% în primele opt luni din acest an. Aceștia au cheltuit aproximativ 31 de miliarde de lire sterline, cu 5% mai mult decât în perioada similară din 2016.

Conform VisitBritain, o agenție care promovează turismul, în 2017 numărul turiștilor străini în Regatul Unit ar urma să ajungă la 39,6 milioane, o creștere de 6% comparativ cu 2016, în timp ce cheltuielile acestora ar urma să crească cu 14%, la 25,7 miliarde de lire sterline.

"Turismul contribuie cu miliarde de lire sterline la economia britanică și sprijină milioane de locuri de muncă. Datele record privind turismul reprezintă un testament al atracțiilor noastre de clasă mondială și a inovațiilor din această industrie", a afirmat recent ministrul Turismului, John Glen.

Pe ansamblul anului trecut s-a înregistrat un numărul record de turiști străini în Marea Britanie — 36,1 milioane — în creștere cu 5% față de 2014.

"Deprecierea lirei sterline sprijină venirea turiștilor în Marea Britanie, în special cei care cheltuie mult, cum sunt vizitatorii din China și SUA", se arată în raportul VisitBritain.

Sectorul turismului este al treilea mare angajator din Marea Britanie.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *