Actualitate

În municipiul Chișinău s-a dublat numărul persoanelor diagnosticate cu viroze respiratorii

„Numărul bolnavilor diagnosticați cu viroze respiratorii a crescut esențial, iar cifra persoanelor infectate practic s-a dublat atît la copii, cît și la maturi. De asemenea, au fost confirmate prin metoda de laborator 13 cazuri de gripă, dintre care cinci la maturi și opt la copii”, a spus Moldovanu.

Totodată, funcționarul a recomandat instituțiilor preșcolare, de învățămînt gimnazial, liceal și celor superioare să organizeze dimineața filtre sanitare, pentru a localiza focarul de infecție și a nu permite răspîndirea în încăperile unde își fac studiile copiii. „Lotul de vaccin antigripal nu a ajuns deocamdată în R. Moldova, iar responsabilii de la Ministerul Sănătății ne-au comunicat că urmează să fie adus în următoarele zile”, a mai precizat șeful Direcției sănătate a primăriei capitalei.

Solicitat de agenție, consultantul superior pe comunicare al Ministerului Sănătății, Stela Cheptene, a afirmat că din cauza unor modificări efectuate în țara de origine a producătorului vaccinelor antigripale (China), privind procedura de export a medicamentelor sub formă de donație, s-a reținut livrarea vaccinelor în R. Moldova.

„Ministerul Sănătății se află în contact permanent cu Ambasada Chinei în R. Moldova, pentru a soluționa problema apărută. Lotul de vaccine este deja în Germania, iar mîine va ajunge în țară. Deja de miercuri, 14 decembrie, se va începe repartizarea vaccinelor tuturor instituțiilor medicale și vaccinarea propriu zisă”, a menționat Cheptene.

Pentru sezonul rece al anului 2016-2017, R. Moldova va primi de la un producător chinez o donație de 220 mii de doze de vaccin antigripal, în sumă de aproximativ două milioane de dolari SUA. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *