Actualitate

În oraşul Cimişlia au fost majorate tarifele la apă

În urma majorării tarifelor, persoanele fizice vor achita 16 lei pentru un metru cub de apă, instituţiile publice – 19 lei, iar agenţii economici vor plăti 20 de lei pentru un metru cub de apă potabilă. Anterior, mai mult de jumătate din populaţia oraşului era asigurată cu apă de o întreprindere privată, care livra apă la un preţ comun de 10 lei pentru un metru cub.

Tudor Țurcanu, şeful întreprinderii „Servicii Publice Cimișlia”, a explicat consumatorilor că majorarea tarifelor va permite acoperirea cheltuielilor pentru captarea şi distribuirea apei. „Începând din luna februarie vom avea preţuri mai mari la apă. Trebuie de înţeles că nu se mai putea face faţă problemelor financiare. Ştim cu toţii cum au crescut tarifele la energie electrică, carburanţi etc.”, a menţionat Ţurcanu.

Potrivit autorităţilor oraşului, aceste schimbări, chiar dacă sunt dureroase pentru consumatori, au fost necesare. „Nu puteam atrage investiții, investitorii ne întrebau cine este beneficiarul, cum vom implementa proiectele. Era o nevoie acută de a interconecta toate rețelele de aprovizionare cu apă și canalizare din oraș. Ne vom strădui să nu creăm dificultăți pentru orăşeni, pentru ca aceştia să aibă de suferit cât mai puțin”, a afirmat primarul de Cimişlia, Gheorghe Răileanu, citat de gazetadesud.md.

Totodată, edilul a subliniat că noile condiţii de asigurare cu apă şi canalizare vor permite implementarea mai multor programe de îmbunătăţire a infrastructurii oraşului Cimişlia, inclusiv a Staţiei de epurare.

Moldpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *