Externe

În Polonia au început alegerile parlamentare

În Polonia au început alegerile parlamentare, al căror rezultat ar putea determina cursul viitor al țării în cadrul UE .

Secțiile de votare din Polonia s-au deschis la orele 8.00, și vor funcționa până la ora 22.00. Polonezii aleg 460 de deputați și 100 de senatori pentru un mandat de patru ani.

Cele mai recente sondaje arată că partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS) are mai mult sprijin decât orice alt partid, dar nu suficient pentru a obține o mono-majoritate.

S-ar putea să fie nevoit să apeleze la sprijinul partidului de extremă dreapta anti-Ucraina Confederația sau la o majoritate de deputați individuali dintr-o coaliție proeuropeană sau să formeze o coaliție cu unul dintre partidele din blocul Third Way.

Potrivit sondajelor, cele trei partide de opoziție, Platforma Civică, A Treia Cale și Stânga, au un nivel de susținere ușor mai mare decât guvernul în exercițiu, astfel că împreună ar putea obține majoritatea mandatelor în noul Sejm – 233 de mandate față de o majoritate minimă de 231 de mandate. Cu toate acestea, aceleași calcule arată că o astfel de coaliție va fi foarte instabilă și dependentă de fiecare vot parlamentar.

În același timp cu alegerile parlamentare, are loc un referendum, în cadrul căruia sunt puse în discuție patru întrebări: vânzarea proprietății de stat către străini, creșterea vârstei de pensionare, zidul polono-belarus și admiterea imigranților ilegali din Orientul Mijlociu și Africa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *