Social

În R. Moldova ar putea fi creată o structură specializată în combaterea eficientă la nivel de stat a dezinformării și a propagandei, după modelul UE

O structură specializată în combaterea eficientă la nivel de stat a dezinformării și a propagandei urmează să fie creată în viitorul apropiat. Aceasta ar urma să funcționeze pe lângă Consiliul Suprem de Securitate (CSS), a declarat șefa statului Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la ProTV.

„Eu cred că noi trebuie să fim mai eficienți în combaterea dezinformării și da, o să luăm niște măsuri în viitorul apropiat, așa încât să avem acțiuni mult mai coerent și mult mai serioase la nivel de stat. O să creăm o structură specială care va avea drept scop combaterea propagandei și a dezinformării, așa cum se întâmplă în mai multe țări din UE. După modelul lor o să creăm și noi o astfel de structură, pe lângă Consiliul Suprem de Securitate”, a declarat Maia Sandu, potrivit Radiomoldova.

Vă amintim că, la începutul lunii martie, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că ar urma să fie creată și o entitate aparte, separată de Consiliul Audiovizualului, specializată în monitorizarea și combaterea acțiunilor de dezinformare și propagandă din mediul online. De asemenea, el a mai precizat atunci să se lucrează la definitivarea acestei entități, iar mai multe detalii vor fi oferite pe parcurs.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *