Social

În R. Moldova va fi instituită o nouă sărbătoare. Care este aceasta

În Republica Moldova va fi instituită o nouă sărbătoare. Subiectul a fost discutat luni, 21 august, în cadrul ședinței secretarilor generali.

Astfel, potrivit proiectului adoptat, se propune instituirea „Zilei Naționale a Ambulanței din Republica Moldova”. Aceasta se va consemna anual la data de 2 octombrie, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Potrivit autorităților, instituirea sărbătorii „Ziua Națională a Ambulanței din Republica Moldova” derivă din rolul esențial pe care îl are Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească în salvarea a sute de mii de vieți omenești.

„În R. Moldova, Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească este unicul prestator de servicii de asistentă medicală urgentă pentru populație, care acordă asistență medicală de calitate în timp oportun și mediu sigur, și contribuie la reducerea mortalității și ameliorarea sănătății populației, inclusiv în situații excepționale, așa ca situații epidemice, calamități, cutremure de pământ, inundații, război, crize de refugiați și alte urgențe”, se menționează în document.

La moment, în cadrul Serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească activează circa 5.600 de angajați care intervin în cazul a aproximativ un milion de solicitări anual. Serviciul are un rol important în asigurarea conexiunii dintre serviciile de asistență medicală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *