Social

În R. Moldova va fi permisă crearea crematoriilor umane și incinerarea cadavrelor

În Republica Moldova va fi permisă crearea crematoriilor umane și incinerarea cadavrelor. Guvernul a avizat un proiect de lege în acest sens. Potrivit proiectului avizat, crematoriile umane pot fi înființate de către autoritățile publice centrale, autoritățile publice locale sau în parteneriate public-private, transmite Moldova1.

Administrațiile cimitirelor și crematoriilor umane vor putea amenaja și pune la dispoziția persoanelor interesate, pe baza unui contract, spații speciale destinate păstrării urnelor funerare cu cenușa persoanelor decedate.

Se va interzice incinerarea persoanelor decedate neidentificate, a persoanelor decedate cărora nu li s-a emis certificatul de deces sau un alt act care confirmă decesul, dar și persoanelor străine decedate în Republica Moldova în lipsa aprobării oficiului consular din Republica Moldova al țării al cărei cetățean a fost persoana decedată.

Vă amintim că, la finele lunii aprilie, deputații Oazu Nantoi și Marcela Nistor au înregistrat la Parlament un proiect de lege cu privire la funcționarea cimitirelor. Inițiativa este constituită din șase capitole în care se reglementează un spectru larg de activități specifice, precum înființarea, administrarea, închiderea și desființarea cimitirelor și crematoriilor umane, înhumările, exhumările, reînhumările și incinerarea persoanelor decedate,

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *