Actualitate

În regiunea transnistreană a Republicii Moldova au avut loc noi exerciții tactice ale forțelor armate ale separatiștilor finanțați de Moscova

La aceste exerciții tactice a participat și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Potrivit serviciului de presă al șefului statului, exercițiul tactic a presupus mai multe etape. În locul dislocării permanente, militarii au însușit materialul teoretic și au efectuat exerciții ce țin de semnalul de alarmă. În zonele deschise au fost efectuate exerciții militare de apărare și comanda unităților în timpul luptei.

Conform planului exercițiilor, o companie de blindate, susținută de artilerie și mijloace de apărare aeriană, a luptat împotriva unor inamici care au încălcat frontiera. Artileriști, tancuri, tunari antiaerieni și pușcași cu motor au simulat un inamic la diferite linii, perfecționând astfel coerența acțiunilor într-o situație tactică în schimbare. Ofițerii au controlat situația de la postul de comandă-observare. Deoarece o companie de puști motorizate este o unitate tactică cheie pe câmpul de luptă, au fost evaluate acțiunile tactice ale comandanților și ale personalului, precum și calitatea lovirii țintelor.

Vadim Krasnoselski a remarcat „nivelul ridicat de educație și formare a unităților militare, coerența interacțiunii lor practice”, informează safenews.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *