Actualitate

În Republica Moldova vor fi create Centre de Justiție Familială. Ce prevede proiectul

Scopul Centrului de Justiție Familială este de a preveni cazurile de violență prin oferirea de consultanță specializată populației aflate în grupurile de risc și de a presta servicii pe platforma cooperării multidisciplinare.

În acest sens, o delegație a Republicii Moldova, condusă de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, participă în perioada 23-27 aprilie curent, la cea de-a 18-a Conferinţă Internaţională a Centrelor de Justiție Familială, ce se desfășoară la Fort Worth, Texas, SUA.

Potrivit Ministerului Sănătății, Svetlana Cebotari a subliniat în cadrul conferinței, că dezvoltarea și administrarea Centrelor de Justiție Familială în Republica Moldova este o necesitate, în contextul în care deși sunt depuse eforturi și acțiuni în combaterea acestui fenomen, în anul 2017 au fost înregistrate circa 762 femei (dintre care 59 fete şi 45 femei cu vîrsta peste 50 ani). Este necesar de a fi schimbată abordarea în domeniul prevenirii violenței în familie prin asigurarea multidisciplinară a serviciilor specializate acordate victimelor.

Statele Unite ale Americii urmează să ofere suport Republicii Moldova în dezvoltarea acestor centre, cât și în îmbunătățirea politicilor în domeniul prevenirii violenței în familie.

Conferinţa organizată sub egida Alliance for Hope International este considerată cel mai important eveniment internaţional anual pentru cei implicaţi în crearea şi/sau administrarea Centrelor de Justiţie Familiale, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *