Actualitate

În Sectorul Buiucani din capitală va fi construit un nou complex rezidențial

Planul Urbanistic Zonal care permite construcția unui complex rezidențial cu parcări auto multietajate și cu centru comercial pe str. Alba Iulia, 75 a fost aprobat recent de Consiliul municipal Chișinău (CMC).

Ținînd cont că Primăria Municipiului Chișinău nu dispune de suficiente locuințe sociale pentru a asigura un trai decent pentru persoanele care necesită protecție socială, consilierul municipal independent Vasile Chirtoca a propus ca 10% dintre locuințele complexului rezidențial care urmează să fie construit pe teren proprietate publică să fie transmise gratuit de către agentul economic în proprietatea municipiului Chișinău. Inițiativa nu a fost însă susținută de consilierii fracțiunilor PSRM și PL din CMC.

Pe lîngă faptul că Primăria Chișinău este obligată prin lege să asigure un trai decent pentru familiile social-vulnerabile din capitală, aceasta mai este obligată prin hotărîri de judecată definitive și irevocabile, peste 230 la număr, să asigure cu spațiu locativ și alte categorii de persoane, această problemă a rămas însă nesoluționată.

Terenul pe care urmează a fi construit complexul rezidențial aparține municipalității, are o suprafață de 0,68 ha și a fost dat în arendă pînă în 2022, plata de arendă anuală fiind de 134 767 de lei.

Sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *