Social

În semn de solidaritate! Republica Moldova trimite un lot de ajutor umanitar Turciei în zonele afectate de cutremure

Guvernul Republicii Moldova transmite un lot de ajutor umanitar populației din Republica Turcia care a avut de suferit în urma calamităților naturale provocate de cutremure de pământ în zilele de 6 și 7 februarie.

Astfel, prin urmare, șase autocamioane cu o încărcătură de 317, 93 metri cubi de bunuri materiale, sunt escortate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență la punctul de trecere a frontierei Leușeni, scrie Realitatea.md.

Lotul include truse și seturi igienice, consumabile medicale, cuverturi, perne, tărgi sanitare și alte bunuri strict necesare, iar acesta urmează să ajungă în regiunile afectate de seism.

Menționăm că, urmare a solicitării de ajutor din partea Guvernului Turciei adresate comunității internaționale, Ministerul Afacerilor Interne a identificat un lot de bunuri materiale pentru a fi acordate în calitate de ajutor umanitar persoanelor sinistrate.

Valoarea totală a lotului umanitar este de peste 8 milioane de lei, aprobată în cadrul ședinței de Guvern din 15 martie current în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *