Politică

În sfârșit!! Chișinăul impune o măsură umilitoare pentru separatiștii din Transnistria

Conducerea Republicii Moldova i-a obligat pe liderii transnistreni să anunțe Chișinăul despre deplasările lor în străinătate. Potrivit Biroului pentru Reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova, această decizie a intrat în vigoare la 1 august.

Oficialii moldoveni au precizat că se introduce temporar mecanismul de notificare-permitere a trecerii frontierei de stat a Republicii Moldova, inclusiv prin aeroportul internațional din Chișinău. Controlul va fi efectuat de către autoritățile competente ale Republicii Moldova.

Noul mecanism nu se aplică tuturor rezidenților din regiunea transnistreană, ci „doar persoanelor cu funcții de răspundere din așa-numitele structuri de putere din regiunea transnistreană, care călătoresc în străinătate, pretins în interes de serviciu”.

„Prin acest mecanism se va asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și de legalitate. Mecanismul dat nu vizează sub nici-o formă libertatea de circulație pe întreg teritoriul Republicii Moldova și peste hotarele țării în scopuri personale, precum și nu aduce limitări în drepturi altor categorii de persoane din stânga Nistrului și mun.Bender decât cele enunțate supra”, precizează reprezentantul BPR.

Săptămâna trecută, negociatorul-șef al ministrul de externe al nerecunoscutei Republici Transnistrene, Vitali Ignatiev, a raportat că partea transnistreană intenționează să discute introducerea noilor restricții împotriva regiunii anunțate de Chișinău în cadrul unei reuniuni în formatul “1 + 1”. Cu toate acestea, la inițiativa Chișinăului, întâlnirea programată a fost amânată pe termen nelimitat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *