Actualitate

În străinătate, sub altă identitate: Două tinere au fost reținute pe aeroportul Chișinău

Potrivit oamenilor legii, acestea călătoreau peste hotare în baza pașaportului moldovenesc, în care au fost depistate ștampile false, pentru Turcia. Totodată, inspectorii au constatat că, în străinătate aceastea se aflau sub altă identitate, legitimându-se în baza unor pașapoarte ale Tadjikistanului, care au fost descoperite în bagajul de mână al uneia dintre ele.

Pașapoartele moldovenesti și cele străine au fost supuse expertizei, care a confirmat circumspecția polițistilor de frontieră, atât ștampilele din pașapoarte, cât și pașapoartele s-au dovedit a fi falsificate.

De asemenea, în punctul de trecere Chișinău-Aeroport, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră şi vameşi, a reținut 10000 de țigarete de contrabandă. Produsele de tutungerie au fost descoperite în bagajul de cală al unui tânăr cu dublă cetățenie (Republica Moldova şi România), care urma să iasă din țară cu ruta Chișinău-Roma.

Bagajul acestuia le-a părut suspect poliţiştilor de frontieră și colaboratorilor vamali, fapt pentru care a fost supus unor verificări suplimentare, în urma controlului s-au depistat 10000 de țigarete, marca comercială ” Winston ”. Persoanei i-a fost întocmit proces verbal cu privire la contravenție, art. 287 alin.10, Cod Contravențional al RM, marfa a fost reținută în vedearea confiscării, iar contravenientul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *