Actualitate

În timp ce politicienii din Chișinău „negociază” cu Moscova, ucrainenii spun deschis că vor să curețe Moldova de „ruskii mir”

Deși autoritățile de la tiraspol dau asigurări că nu intenționează să întreprindă careva măsuri violente asupra vecinilor, Ucraina nu ar exclude trei scenarii la care ar putea recurse Transnistria.

Potrivit ex-ministrului de externe și diplomatului Pavel Klimnik, transnistria ar putea recurge la provocări, vărsări de sânge sau atacuri teroriste.Despre aceasta diplomatul a declarat în cadrul unui interviu pentru ТСН.ua.

Acesta a mai spus că o bună parte din soldații de acolo vor merge să lupte împotriva Ucrainei, la comanda FSB. ”Cineva va fugi, cineva va încerca să lupte. Totuși acesta este un Sovețkii Soiuz, iar în fosta URSS mereu se vor găsi cei care vor merge la război”, a declarat acesta și a îndemnat autoritățile să-i urmărească cu mare atenție.

”Există o forță specială în Transnistria, care este controlată de FSB. Moldovenii nu vor să lupte. Totuși, dacă trebuie să aperi țara, trebuie – e simplu. Acum, președinte Maia Sandu face pași fermi – luptă din greu cu influența rusă”. „Lumea rusă” trebuie curățată și în Moldova. Aceasta este prioritatea noastră cheie de siguranță. Nu există securitate în Moldova și nici securitate în Ucraina”, crede fostul ministru.

Amintin că spre deosebire de R. Moldova, care negociază de ani de zile cu separatiștii transnistreni, recunoscând de facto existența lor, Ucraina nu a avut niciodată niciun fel de „dialog” cu grupările pro-rusești din enclavele din Donbas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Este evident ca rusia nu va taia niciodata
    gazele pentru Basarabia stiind ca romania
    este pregatita sa asigure consumul necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *