CSI / RusiaUcraina

În timp ce rușii sărbătoreau Ziua Victoriei, ucrainenii le-au dat o lovitură de proporții

Rusia a celebrat Ziua Victoriei în Piața Roșie din Moscova. În același timp, pe front se duceau lupte extrem de dure între trupele Wagner și trupele ucrainene.

Prigojin a ținut să-i informeze pe șefii de la Moscova că în timp ce ei sărbătoreau, ucrainenii au rupt flancurile la Bahmut și se regrupează. Este o victorie importantă pentru ucraineni, asta pentru că, zilele trecute, rușii spuneau că mai au foarte puțin și cuceresc complet Bahmutul.

Între timp situația s-a schimbat, iar regruparea ucrainenilor va aduce modificări în arhitectura frontului.

„Astăzi ei [trupele ucrainene] rup flancurile în direcția Artemivsk, regrupându-se în Zaporijjea, iar o contraofensivă va începe în viitorul apropiat. Ucrainenii ne-au transmis clar: contraofensiva va fi pe teren, nu la TV”, a spus „Bucătarul lui Putin”, conform TASS.

Liderul Wagner: Moscova ne-a păcălit

Evgeni Prigojin susține că primise garanții de la Moscova că trupele Wagner vor primi muniție. Promisiunea a venit pe 7 mai, iar până pe 9 mai, rușii au primit doar 10% din muniția necesară.

”Ni s-a promis pe 7 mai că vom primi muniție. Pe data de 8, la ora două dimineața, a fost primit un ordin de luptă, care spune ”asalt total”. Astăzi este 9 mai. Pe data de 8, a avut loc o ședință în cadrul căreia ni s-a dat 10% din cantitatea de muniție solicitată. Am fost pur și simplu înșelați”, a spus el.

”Nu vom pleca de la Bahmut, vom mai lupta pentru câteva zile. Vom pune lucrurile cap la cap și apoi ne vom da seama”, a adăugat Prigojin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *