Social

În ultima decadă din martie, meteorologii prognozează vreme frumoasă și temperaturi ridicate

Luna lui Mărţişor intră în forţe depline cu temperaturi ridicate, vreme în general însorită şi doar pe alocuri ploi de scurtă durată, transmite MOLDPRES.

Astfel, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), luni și marți, noaptea încă vom avea temperaturi sub zero, însă de miercuri, vremea se va încălzi considerabil.

Astfel, pe parcursul săptămânii următoare, valorile termice diurne se vor situa în medie pe ţară între 12-22 grade Celsius, şi până la 10 grade, noaptea.

Ultima decadă a lunii martie se arată a fi fără precipitaţii mari, izolat fiind posibile doar ploi slabe, de scurtă durată.

De asemenea, în următoarele 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul Naslavcea – Dubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 10-40 cm. Pe sectorul  Grigoriopol – Răscăieți va continua creșterea nivelului apei cu 5-20 cm, din cauza măririi deversării apei din Lacul de acumulare Dubăsari până la 350 m3/s, iar pe celelalte sectoare ale râului Nistru nu vor fi schimbări esențiale.

Pe râul Prut, în amonte de lacul de acumulare Costești-Stânca, schimbări esențiale nu vor avea loc. Pe sectorul  Leova – Brânza va continua creşterea nivelului apei cu 5-15 cm, din cauza măririi deversării apei din Lacul de acumulare Costeşti-Stânca până la 65.0 m3/s, iar pe celelalte sectoare al râului Prut și în râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *