Actualitate

În ultimile 24 de ore la VAMĂ au fost CONFISCATE rechizite școlare în valoare de 12 mii de lei

Astfel, a fost zădărnicită comercializarea ilegală a rechizitelor școlare in valoare de peste 12 mii lei și piese vestimentare in valoare de peste 10 mii lei.

În primul caz la pista de intrare în ţară a postului vamal Criva s-a pezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un autocar de model „Icarus" cu numere de înmatriculare ucraineşti, la volanul căruia se afla un cetăţean originar din Ucraina.În cadrul controlului fizic efectuat în baza analizei de risc în compartimentul marfar al autocarului au fost depistate mărfuri, dosite și nedeclarate organului vamal: rechizite şcolare și mărfuri de uz casnic pentru îngrijirea bucătăriei în valoare de peste 12 mii lei, informează TV7.

În al doilea caz la postul vamal Larga (auto) s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de modelul „Volkswagen T4", la volanul căruia se afla un cetățean moldovean.Ca rezultat al controlului fizic au fost depistate piese vestimentare în asortiment, nedeclarate și dosite de controlul vamal, în gențile care aparțineau pasagerului. Bunurile transportate illegal: pantofi, veste și cămăși, se estimează la suma de peste 10 mii lei.

În ambele cazuri au fost întocmite procese verbale, iar contravenienții vor fi sancţionati cu o amendă în valoare de 1500 lei conform art. 287, Cod Contravenţional al RM, cu confiscarea ulterioară a mărfurilor.

TIMPUL.MD via TV7

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *