CSI / RusiaRăzboiUcraina

„Inamicul suferă pierderi serioase”. Trupele ucrainene rezistă în „fortăreața” Bahmut chiar dacă sunt depășiți numeric de ocupanții ruși

Vineri, 7 aprilie, Ucraina a declarat că Rusia își concentrează toate eforturile pentru a captura orașul Bakhmut din estul țării, unde a descris situația ca fiind „dificilă”, dar a spus că rezistă în ciuda superiorității numerice a Rusiei, informează Hotnews.ro.

Serhii Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Militar de Est al Ucrainei, a declarat pentru Reuters că Ucraina controlează situația din Bahmut, a înțeles intențiile Rusiei și că Moscova a avut succes tactic în unele locuri, dar că plătește un preț ridicat pentru aceasta.

„Situația este dificilă, inamicul își concentrează eforturile maxime pentru a captura Bahmut. Cu toate acestea, suferă pierderi serioase și nu atinge succesul strategic”, a declarat Cerevatîi.

„Toate deciziile sunt luate cu scopul de a nu permite inamicului să străpungă apărarea noastră, de a-i provoca daune maxime și de a păstra personalul”, a spus acesta.

Asaltul Rusiei asupra Bahmut, un mic oraș din regiunea Donețk, a fost în centrul celei mai mari bătălii din cadrul invaziei la scară largă lansată de Moscova în februarie 2022.

„Având succes tactic în unele locuri, inamicul plătește un preț exorbitant pentru aceasta și pierde potențial de luptă în fiecare zi”, a mai adăugat Cerevatîi.

O rută cheie de aprovizionare, în pericol

Este foarte probabil ca forțele rusești să fi cucerit centrul orașului Bahmut și amenință o rută cheie de aprovizionare a forțelor ucrainene spre vest, au apreciat serviciile militare secrete britanice în evaluarea de vineri dimineață.

Dacă se confirmă, informațiile britanice sugerează că forțele ucrainene se află sub o presiune severă, la două zile după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că acestea se vor retrage dacă riscă să fie încercuite.

Șeful Wagner Evgheni Prigojin a declarat recent că forțele ucrainene nu orașul, dar că, chiar dacă ar face-o, acesta ar avea nevoie de mai mult sprijin din partea armatei ruse regulate înainte de a încerca să avanseze.

Donețk este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia încearcă să le ocupe în totalitate, despre care a spus anul trecut că le-a anexat în 2022.

Lupte grele au loc, de asemenea, mai la sud, în jurul Avdiivka, un oraș din apropierea capitalei regionale Donețk, aflată sub controlul rușilor.

Autoritățile din zonele controlate de Rusia în estul Ucrainei au declarat că un șapte civili ar fi fost uciși în două lovituri separate de artilerie ucraineană, au relatat agențiile de presă rusești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *