Ultima oră

Înapoi în Evul Mediu sau un pas înainte către civilizaţie?

În ultimii zece ani, pe străzile marilor oraşe europene au început să reapară astfel de cutii. Multe persoane sunt în favoarea lor şi spun că o cutie încălzită, monitorizată în permanenţă de personal medical, este folositoare pentru un copil abandonat, evitându-se astfel situaţiile în care micuţii sunt lăsaţi pe străzi, de multe ori în frig. Pe de cealaltă parte, reprezentanţii Naţiunilor Unite susţin că aceste cutii reprezintă o încălcare a drepturilor copiilor şi a femeilor, relatează BBC News.

Pe marginea unui drum aflat într-o suburbie din Berlin, a fost amenajată o astfel de cutie. Este numită „leagănul de copii”. Cutia din metal inoxidabil este dotată cu pături pentru bebeluş. În interiorul ei se află şi o scrisoare în care părinţilor li se spune unde trebuie să sune şi ce trebuie să facă în cazul în care îşi doresc să-şi revadă copilul.

Pe această stradă din spatele Spitalului Waldfriede, sunt abandonaţi cel puţin doi copii în fiecare an. Bebeluşi care, de cele mai multe ori, au văzut lumina zilei cu numai câteva ore înainte să fie lăsaţi acolo de presupusele lor mame.

Este folosit termenul „presupuse” pentru că nimeni nu ştie cu siguranţă dacă bebeluşii sunt abandonaţi de mamele lor, întrucât întregul proces este anonim. Cei care se opun acestui proiect susţin că, de multe ori, mamele sunt forţate să-şi abandoneze copiii acolo.
 
Via Antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *