Actualitate

Încă 11 medicamente vor fi compensate din fondurile AOAM. Lista și denumirile acestora

Astfel, în listă au fost incluse glimepiridum pentru tratamentul diabetului zaharat şi brimonidinum+timololum pentru tratamentul glaucomului, ambele cu rata de compensare de 100%. 

Cu rata medie de 70% vor fi compensate mai multe medicamente noi, destinate tratamentului maladiilor cardiovasculare, şi anume:

telmisartanum în cazul pacienţilor hipertensivi cu diabet zaharat;
nebivololum – celor hipertensivi cu insuficienţă cardiacă, cu vârsta de peste 65 de ani;
perindoprilum – pacienţilor hipertensivi cu cardiopatie ischemică şi infarct miocardic;
carvedilolum – celor cu angină pectorală stabilă, insuficienţă cardiacă.
De asemenea, urmează a fi compensate două noi preparate pentru tratamentul episodic în staţionarul de zi, cabinete de proceduri/săli. Este vorba despre pantoprazolum pentru ulcerul gastric, ulcerul duodenal, doar pacienţilor cu maladii cardiovasculare, diabet zaharat; pregabalinum pentru tratamentul episodic al neuropatiei diabetice. Pentru adulţi, medicamentele respective vor fi compensate parţial, cu rata medie de 70%, iar copiii vor beneficia de compensarea integrală a costurilor.

Un alt medicament inclus în listă – aceclofenacum – pentru tratamentul cronic al artritei reumatoide, osteoartritei va fi compensat în medie cu 50%.

Lercanidipinum pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare în cazul pacienţilor hipertensivi cu intoleranţă la amplodipinum şi salmeterol xifonat/propinat de fluticasonum pentru bronhopneumopatia obstructivă cronică şi astmul bronşic vor fi compensate în medie cu 30%.

Vedeți lista completă a medicamentelor compensate AICI. Totodată aflați AICI paşii necesari pentru a beneficia de medicamente compensate din fondurile AOAM. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *