CSI / Rusia

Încă 12 nave sunt pregătite să intre pe coridorul de transport maritim din Marea Neagră, sfidând blocada Rusiei

Alte 12 nave sunt pregătite să intre într-un coridor de transport maritim din Marea Neagră, în drum spre porturile ucrainene, iar încă 10 sunt pregătite să părăsească porturile țării, a declarat marina ucraineană, citată de Sky News și G4media.

Purtătorul de cuvânt al marinei, Dmitro Pletenciuk, a făcut aceste precizări în timp ce Ucraina încearcă să sfideze o blocadă rusă de facto asupra exporturilor ucrainene prin Marea Neagră, după ce Moscova a renunțat în iulie la un acord care permitea Kievului să exporte cereale în siguranță.

După ce a invadat Ucraina anul trecut, Moscova a închis porturile de la Marea Neagră ale unuia dintre cei mai mari furnizori de cereale din lume, în ceea ce Kievul și susținătorii săi occidentali au numit o încercare de a folosi aprovizionarea globală cu alimente ca șantaj.

Moscova a acuzat că porturile ar putea fi folosite pentru a aduce arme.

Porturile au fost redeschise în iulie 2022 în cadrul unui acord negociat de ONU și Turcia, care a permis Rusiei să inspecteze navele pentru a căuta arme.

Dar Moscova a renunțat la acord un an mai târziu și a reimpus blocada, spunând că cererile sale de condiții mai bune pentru propriile exporturi de alimente și îngrășăminte au fost ignorate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *