Actualitate

Încă 17 ambulanțe noi vor fi repartizate la sate

Cheile de la alte 17 de ambulanțe, din totalul de 69 procurate la începutul acestui an, au fost înmânate reprezentanților substațiilor și punctelor de asistență medicală urgentă prespitalicească.

Unităţile de transport sanitar corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel.

„Modernizarea serviciului medical de urgență este o prioritate pentru sistemul de sănătate, iar asigurarea cu ambulanțe noi la nivel național va schimba spre bine calitatea și rapiditatea serviciilor medicale de urgență, în special în zonele rurale, cât și va minimaliza impactul urgenţelor medico-chirurgicale asupra sănătăţii populaţiei, astfel ca şansele de supravieţuire să crească. Oamenii trebuie să se simtă în siguranță în localitatea în care trăiesc. Iar modernizarea serviciilor medicale de urgență, alături de alte programe ale Guvernului, este încă un pas pentru a face localitățile, satele noastre, mult mai atractive pentru trai și pentru a crea o familie”, a declarat secretarul de stat.

„De 32 de ani muncesc în asistența medicală de urgență și constat în ultima perioadă o evoluție semnificativă privind crearea condițiilor de muncă, atât pentru personalul medical cât și îmbunătățirea calității serviciilor prestate pacienților. Înnoirea parcurilor cu autosanitare dotate cu echipament medical performant a fost posibil cu suportul și suținerea din partea Guvernului și Parlamentului, care contribuie la dezvoltarea serviciului de urgență”, a menționat șeful Punctului de Asistență Medicală Urgentă Zubrești, Gheorghe Radu.

Menționăm că, în corespundere cu prevederile Programului național de dezvoltare a asistenței medicale de urgență 2016-2020 Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a solicitat prioritizarea în 2018 a achizițiilor de Ambulanțe ca o precondiție pentru reforma de asistență medicală spitalicească.

Sursa: provincial.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *