Sănătate

Încă 188 de servicii noi, asigurate de polița medicală obligatorie

Acestea includ diagnostic şi tratament costisitor. Toate serviciile de înaltă performanţă completat şi ajustat va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Programului unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală modificat. De asemenea, documentul reînnoit mai prevede şi reglementarea modalităţii de accesare a serviciilor de diagnostic şi tratament costisitoare noi.

Potrivit ajustărilor, medicul de familie va avea dreptul să prescrie bilet de trimitere pentru o serie de investigaţii de înaltă performanţă precum determinarea hemoglobinei glicozilate, stabilirea colesterolului, investigarea anticorpilor la hepatitele cronice, investigații ecografice, endoscopice și multe altele. Menționăm că anterior dreptul de prescriere a biletului de trimitere pentru investigaţii de înaltă performanţă îl avea doar medicul specialist de profil.

Modificarea vine în contextul nevoii de servicii medicale a populaţiei în teritoriu, susţinută prin dotarea instituţiilor medico-sanitare primare cu tehnologii moderne de diagnosticare din fondurile Guvernului.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *