Actualitate

Încă 200 de specii de plante şi animale în Cartea Roşie a Moldovei

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, situaţia faunei şi florei din Moldova din ultimii 20 de ani a devenit alarmantă. Dacă prima ediţie a Cărţii Roşii includea 29 de specii de animale şi 26 de specii de plante, ediţia a 3-a urmează să cuprindă 213 specii de animale şi plante.
Lucrările editoriale şi tipografice sunt prevăzute pentru perioada august-octombrie 2013.

Modificări în circulaţia rutieră

Şoferii care până acum au circulat pe str. Alecu Russo, nu vor mai putea vira în partea stângă la intersecţia cu str. M. Sadoveanu. Începând cu 23 februarie, aceştia sunt obligaţi să circule doar înainte sau la dreapta, potrivit modificărilor intrate în vigoare, transmite Info-Prim Neo.
Poliţia Rutieră anunţă că a luat această decizie din cauza traficului rutier înregistrat atât în fiecare zi, cât și a numărului sporit de accidente.
Pentru a ajunge la str. M. Sadoveanu, şoferii vor circula pe str. Alecu Russo până la str. Nicolae Dimo sau până la sensul giratoriu de pe str. Alecu Russo şi bd. Mircea cel Bătrân.

Vreme cladă de săptămâna viitoare

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru săptămâna viitoare temperaturi de până la opt grade de căldură în timpul zilei.
Pe tot parcursul perioadei, vremea se prognozează a fi, în general, fără precipitaţii şi doar în noaptea de 25 și 26 februarie, local vor cădea precipitaţii slabe.
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în această perioadă, la Chişinău, o temperatură maximă a aerului de 16,5 grade căldură, s-a înregistrat pe 23 februarie 1998, iar minimă – de 17,4 grade frig, pe 23 februarie 1956.

Trenul modernizat și-a întrerupt traseul

Trenul de pe ruta Chișinău-Taraclia, modernizat la Pașcani, și-a întrerupt circulația pe 20 februarie, din cauza grănicerilor ucraineni care nu și-au dat acordul ca trenul să circule pe teritoriul lor, transmite UNIMEDIA.
Potrivit serviciului de presă al CFM, este vorba de o porţiune de 13 km, de la Carabuţeni până la staţia Basarabeasca, iar acum se poartă tratative cu partea ucraineană asupra acordului cu privire la circulația trenului pe teritoriul Ucrainei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *