CSI / Rusia

Încă o moarte misterioasă în Rusia. Un om de afaceri și soția sa, găsiți morți într-un apartament de elită

Omul de afaceri Evgheni Palant și soția sa Olga au fost găsiți uciși într-un apartament de elită din regiunea Moscovei. Moartea stranie a cuplului a devenit cunoscută abia marți seara, deși corpurile lor au fost găsite cu o seară înainte într-o casă dintr-o zonă considerată de elită. Știrile despre crima sângeroasă de zonă au provocat un șoc în rândul rezidenților, transmite presa rusă.

Cadavrele au fost descoperite de fiica lui Palantov, Polina, după ce părinții ei au încetat să mai răspundă la apelurile sale. Ulterior, fata s-a deplasat la casa lor din Zarechye, dar nimeni nu a răspuns la telefon și nici la ușă. După care a sunat la poliție, pe la șase seara s-a deschis ușa apartamentului.

Departamentul Principal de Investigații (GSU) al Comitetului de Investigații al Rusiei pentru Regiunea Moscova a declarat pentru presa rusă că bărbatul avea mai multe răni de înjunghiere, iar femeia avea o rană masivă în piept, precum și o rană tăiată la gât și la brațul stâng.

De asemenea, anchetatorii au mai observat că ușa locuinței era încuiată din interior cu chei. S-a lansat versiunea că un soț l-a ucis pe celălalt și apoi și-a luat viața. Potrivit versiunii preliminare, Olga Palant și-ar fi putut ucide soțul din cauza geloziei și apoi s-ar fi sinucis.

Cuplul s-a căsătorit în 1993.

Sunt în curs de elaborare și alte versiuni legate de viața personală, mediul și afacerile lui Evgheni Palant. Anchetatorii au confiscat presupusa armă a crimei – un cuțit de bucătărie, chei și alte obiecte și au preluat și probe.

Evgheni Palant s-a născut în Abhazia în 1974, avea cetățenie rusă. Palant a fost membru al consiliului de supraveghere al operatorului de telefonie mobilă abhaziană A-Mobile.

Palant a fost membru al comunității evreiești din Moscova. Soția nu avea propria afacere, ea fiind acționar minoritar la mai multe companii asociate cu soțul ei.

Potrivit Life.ru, la începutul anilor 2000, Palant a lucrat la ZAO Sibur Baltiya (Lituania), o filială a unui mare holding petrochimic rus. Potrivit bazei de date SPARK, Palant deținea 33,3% din IK Installsight LLC, care construiește facilități de comunicații în Rusia, veniturile sale fiind de aproximativ 60 de milioane pe an.

Omul de afaceri deținea și un pachet de 57,14% din UMT, care creează și utilizează baze de date și resurse de informații. În ambele companii, un anume Serghei Glembotski, în vârstă de 41 de ani, este și coproprietar.

Palant nu a vorbit niciodată despre ,,operațiunea specială rusă” din Ucraina, dar anul trecut a vizitat Crimeea, ceea ce a relatat însuși pe rețelele sale de socializare.

Omul de afaceri deținea o mașină Mercedes-Benz S500 și două apartamente – în Zarechye și pe strada Dunaevski din Moscova.

Aceasta nu este prima moarte misterioasă a managerilor de top ruși din ultima vreme.

În urmă cu zece zile, Alexei Ogariov, unul dintre foștii șefi ai companiei petroliere Urals Energy, a fost găsit mort într-un conac de lângă Moscova. Înainte de asta, încă șase manageri de rang înalt au murit fie ei singuri, fie împreună cu familiile lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Ce mai șoc! Ce mai șoc !
    N.B.
    Asta e normalitate pentru PaRașa! Viața omului la ei nu costă nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *