Moldova

Încă o tânără răpită de miliţia trasnistreană

Mama ei, Zinaida Ciuhnenco, se află la tratament în secţia cardiologie a unui centru medical din Chişinău. Ea a fost informată, prin telefon, de un anchetator de la secţia de miliţie din Bender, precum că fiica ei se va afla în „detenţie” până când ea „nu va reveni în Transnistria” să-şi ispăşească pedeapsa penală.

Elena Dobroviţcaia urma astăzi, 17 iunie, să susţină ultimul examen de absolvire la o şcoală din Tiraspol. Acum ea se află în condiţii inumane în subsolul izolatorului secţiei de miliţie din Bender, anunţă „Promo-Lex”, specializată în apărarea drepturilor omului în stânga Nistrului. De asemenea, Zinaida Ciuhnenco susţine că şi soţul ei a dispărut şi nimeni nu ştie unde se află la momentul de faţă. Ea spune că este disperată şi revoltată de acţiunile structurilor de forţă din regiunea transnistreană, care prin metodele de şantaj, răpire de persoane, tortură şi intimidare o ameninţă cu condamnarea.

Asociaţia „Promo-Lex” solicită, în regim de urgenţă, implicarea autorităţilor constituţionale, ale Federaţiei Ruse, Uniunii Europene, Ucrainei, Statelor Unite ale Americii şi Misiunii OSCE (în calitate de actori ai formatului 5 plus 2), precum şi altor structuri internaţionale abilitate să intervină pe acest caz şi să ceară eliberarea necondiţionată a tinerei.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *