Social

Încă patru acorduri cu CSI – denunțate de Guvern: Documentele se referă la securitate, energie și standardizare

Încă patru acorduri din cadrul CSI au fost denunțate de Guvern. Documentele se referă la securitate, energie și standardizare.

Așadar, a fost denunțat acordul de la Dușanbe, semnat în anul 2018, privind difuzarea documentelor de standardizare interstatală, întocmit la Dușanbe la 1 iunie 2018. Conform proiectului prezentat la Guvern, implementarea prevederilor a devenit voluntară, iar Republica Moldova trece la standarde europene, conform condiționalităților de aderare la UE, scrie Realitatea.md.

Cabinetul de miniștri a denunțat și acordul privind asigurarea protecției reciproce a secretelor interstatale, încheiat la Minsk la 22 ianuarie 1993. Conform unei note semnate de șeful SIS, țara noastră asigură protecția reciprocă a informațiilor secrete cu alte state din cadrul CSI în baza acordurilor bilaterale.

Ministerul Mediului a denunțat două acorduri: Este vorba despre Acordul de colaborare în domeniul pregătirii specialiștilor în radioecologie, securitate radiațională, radiobiologie şi științe conexe, semnat la Minsk la 30 noiembrie 2000 și Acordul privind principiile de bază ale colaborării în domeniul utilizării energiei atomice în scopuri pașnice, semnat la Minsk la 26 iunie 1992.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *