Actualitate

Încă un militar rus a fost reținut astăzi pe Aeroportul Internațional Chișinău (FOTO)

Din cercetările efectuate, tânărul de 30 de ani este ofițer din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse. Acesta se deplasa spre regiunea transnistreană, fapt tăinuit la controlul de frontieră. Persoanei în cauză i-a fost refuzată intrarea în țară și urmează să fie întors în Rusia.

Alți doi ofițeri ruși au fost expulzați, tot de pe Aeroport, pe data de 14 mai, cu interdicție de intrare în Republica Moldova pe un termen de 10 ani.
Ambii aveau grad maior și urmau să completeze contingentul Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR), dislocat în Transnistria, unde intenționau să ajungă pe căi ocolite, fără a avea asupra lor documente care să justifice legal statutul și scopul aflării lor în Moldova.

În condițiile în care efectivul trupelor ruse dislocate ilegal în regiunea transnistreană se rărește pe măsură ce militarii a căror contracte expiră pleacă acasă, Moscova apelează tot mai frecvent la asemenea trucuri pentru a-și completa lipsa specialiștilor calificați din rândul locuitorilor din Transnistria cu cetățenie rusă.

Lucrurile au luat o întorsătură și mai neplăcută pentru comandamentul GOTR după ce, ieri, Rada Supremă de la Kiev a denunţat acordul care permitea tranzitarea formaţiunilor militare ruse pe teritoriul Ucrainei, spre regiunea transnistreană.


sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *